46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

SIA "Rēzeknes Satiksmes" autobusiem savs vārds "Rēbusiņš"

Фото: rezekne.lv
2014. gada nogalē, sadarbojoties ar Daugavpils universitātes studenti Alīnu Baranovsku, tika rīkots konkurss „Izdomā autobusam vārdiņu!”. Alīna izveidoja multiplikācijas varoni, kurš bija SIA „Rēzeknes satiksme” autobusu prototips. Konkursa mērķis bija, piesaistot bērnudārzu un jaunāko klašu skolēnus, izdomāt multiplikācijas varonim vārdu, vēsta S.Deksne, ekonomiste  Rēzeknes Satiksme".
Šo izdomāto vārdu „Rēzeknes satiksme” izmantos kā sava uzņēmuma logo uz visiem autobusiem, kas pārvadā pasažierus Rēzeknes pilsētā. Interese bija liela, bērni sūtīja dažādus, oriģinālus vārdus. Konkursa žūrija izvērtēja visus iesūtītos autobusa vārdus, un oriģinālākais vārds, ko izvēlējās, bija „Rēbusiņš”. Šo vārdu izdomāja divas konkursa dalībnieces – Rēzeknes 1. vidusskolas skolnieces Elīna Šarigina un Dagnija Ostrovka. Konkursa noslēguma pasākums, 1. vietas ieguvēju apbalvošana, notika Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā 26. decembrī, kur uzvarētājām tika pasniegti diplomi un dāvinātas dāvanas. Šogad „Rēzeknes satiksme” turpinās pārvadāt pasažierus ar dzeltenajiem IKARUS autobusiem, kuru vārds būs „Rēbusiņš”.

SIA „Rēzeknes satiksme” kopš 2013. gada sadarbojas ar Daugavpils Transporta institūtu. Ik gadus uzņēmumā mācību praksē ir studenti no Transporta institūta, kas gūst pirmo pieredzi pasažieru pārvadājumu uzņēmumā. Šobrīd „Rēzeknes satiksmē” praksē ir Transporta un biznesa loģistikas fakultātes 4. kursa studenti Alīna un Kristaps, kas pieredzi gūst pasažieru pārvadājumu loģistikā Rēzeknes pilsētā. Alīna „Rēzeknes satiksmē” gūto pieredzi īsteno savā diplomdarbā „Pilsētas autobusu pārvadājumu efektivitātes paaugstināšana pēc piemēra „Rēzeknes satiksmē”. Šī prakse studentiem dod iespēju iegūt pirmās praktiskās iemaņas izvēlētajā profesijā. Savukārt uzņēmumam tā ir viena no iespējām, kā radīt interesi jauniešiem par pasažieru pārvadājumu nozari.
 
SIA „Rēzeknes satiksme” pasažieru pārvadājumus Rēzeknes pilsētā veic kopš 2012. gada 1. janvāra. Pasažieru pārvadājumi tiek veikti ar ērtiem, drošiem un komfortabliem IKARUS autobusiem. Uzņēmuma prioritāte ir kvalitatīvi, droši veikt pasažieru pārvadājumus, un veicināt vēlmi izmantot sabiedrisko transporta pakalpojumu Rēzeknes pilsētā. 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"